Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure gaat? We leggen het je graag uit.

1. Solliciteren

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je solliciteert naar de functie die je graag zou willen. Dit kun je doen via onze website. Bij de vacature vind je de knop 'solliciteren', hieraan hangt een digitaal sollicitatieformulier waarin je je cv en motivatie kunt uploaden. 

2. Matching

Als je sollicitatie bij ons binnenkomt, zal deze beoordeeld worden op basis van de gestelde eisen voor de functie. We bekijken je cv en motivatie. Als dit aansluit bij de vacature, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Geen eerste gesprek? Wees niet getreurd, er komen regelmatig nieuwe vacatures online!

3. Gesprek

Vervolgens volgt er een gesprek met een HR-adviseur en de directe leidinggevende. Hier kun je laten zien wat je in huis hebt en waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie. We bespreken je kennis, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden. En we vertellen uiteraard ook wat wíj te bieden hebben. Als we geloven dat er een klik is, volgt er een vervolggesprek waarin we elkaar nog wat beter leren kennen. Hier duiken we verder de inhoud in en bespreken we de laatste puntjes die nog open staan. Tijdens dit gesprek kan er eventueel ook aan jou gevraagd worden om een assessment af te leggen. Dit wordt dan al aangegeven in de vacature.

4. Gefeliciteerd!

Er wordt een aanbod gedaan! Als je het aanbod accepteert, dan wordt er een contract opgesteld en getekend. En daarna? Dan treed je officieel in dienst bij ons en kan het avontuur beginnen.

Meer over werken bij HZ

Medewerkers vergaderen aan een tafel

Dit krijg je van ons

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs en onderzoek begint bij onze medewerkers. Daarom bieden wij een levendige en persoonlijke werkomgeving, waarin we samen werken, samen creëren en samen leren.
Studenten in gesprek met een laptop in de hal van HZ Groene Woud in Middelburg

Sollicitatieprocedure

Solliciteer in 4 stappen.
Sfeerbeeld van klein steegje met roze boom in het centrum Middelburg

Werken & wonen in Zeeland

Als enige hogeschool in de provincie nemen we een belangrijke plek in de regio in. Een regio waar het heerlijk wonen en ontspannen is.
Medewekers in gesprek aan een tafel in de HZ Shop

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent werken bij HZ.
Docenten en studenten in gesprek aan een tafel

Werken in het onderwijs

Maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en veel vrijheid. Dát is werken in het onderwijs.
Thuiswerken aan een bureau

Hybride werken

HZ biedt je alle kans om te werken waar jij wilt. Een overleg op kantoor of thuis werken aan een rapport? Jij kiest wat het beste bij jou past.