Betrokkenheid en impact

Maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en veel vrijheid. Dát is werken in het onderwijs. Wat er ook gebeurt in de maatschappij: het raakt ons onderwijs altijd. En dat maakt werken in dit vakgebied boeiend en belangrijk. Je bent verantwoordelijk voor het opleiden van ondernemende en innovatieve professionals waar de beroepspraktijk om vraagt. En dat doe je niet zomaar, maar op een coachende en begeleidende manier.

Een kijkje in de dag van een docent

Innovaties in onderzoek

Via praktijkgerichte onderzoeken verbinden we onze studenten al tijdens hun studie met het werkveld. Lectoren, docenten, studenten en professionals buigen zich over vraagstukken die nú spelen. Zo brengen wij kennis uit het werkveld naar ons onderwijs én andersom. Daarnaast leiden de onderzoeken tot innovaties in het werkveld. Wat de onderzoeksvraag ook is; de wil om te innoveren is sterk aanwezig bij zowel onze studenten, onze medewerkers als het werkveld. Het bundelen van deze krachten zorgt voor geweldige innovaties in het deltagebied.

Overstappen naar het onderwijs

Werk je bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg, economie of techniek en wil je de stap maken naar een hogeschool? Er zijn volop kansen en mogelijkheden. Jouw ambities, innovaties, ervaring en kennis zijn onmisbaar om het onderwijs en onderzoek de flexibiliteit en kwaliteit te geven waar de buitenwereld om vraagt. Én ze zijn onmisbaar voor studenten. Want dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet.

Benieuwd?

Jouw toekomstige collega's delen graag hun ervaringen.

Lesgeven in Zeeland

We vinden het heel belangrijk dat in heel Zeeland goed onderwijs wordt geboden en zijn actief betrokken bij het initiatief Lesgeven in Zeeland. Op het platform vind je alle informatie over het werken in het Zeeuwse onderwijs; de vacatures van alle scholen, de opleidingsmogelijkheden, verhalen van docenten en nog veel meer www.lesgeveninzeeland.nl.

Meer over werken bij HZ

Medewerkers vergaderen aan een tafel

Dit krijg je van ons

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs en onderzoek begint bij onze medewerkers. Daarom bieden wij een levendige en persoonlijke werkomgeving, waarin we samen werken, samen creëren en samen leren.
Studenten in gesprek met een laptop in de hal van HZ Groene Woud in Middelburg

Sollicitatieprocedure

Solliciteer in 4 stappen.
Sfeerbeeld van klein steegje met roze boom in het centrum Middelburg

Werken & wonen in Zeeland

Als enige hogeschool in de provincie nemen we een belangrijke plek in de regio in. Een regio waar het heerlijk wonen en ontspannen is.
Medewekers in gesprek aan een tafel in de HZ Shop

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent werken bij HZ.
Docenten en studenten in gesprek aan een tafel

Werken in het onderwijs

Maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en veel vrijheid. Dát is werken in het onderwijs.
Thuiswerken aan een bureau

Hybride werken

HZ biedt je alle kans om te werken waar jij wilt. Een overleg op kantoor of thuis werken aan een rapport? Jij kiest wat het beste bij jou past.