Samen met zo’n 600 medewerkers en 5000 studenten zetten we ons, met vernieuwend onderwijs en onderzoek, dagelijks in voor onze missie; bijdragen aan een betere wereld.

Werken bij de HZ betekent werken in een bruisende community waar alle ruimte is voor unieke ideeën en de ontwikkeling van jouw talenten, zodat jij kunt groeien. Overal staat de deur altijd open, dus je kan zo binnenlopen bij collega’s. Want uiteindelijk, doen we het samen. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, P&O-adviseur of financieel manager: samen dragen we bij aan een betere, duurzame wereld. Dat is de kracht van onze persoonlijke hogeschool.

Om goed onderwijs en onderzoek te blijven bieden, zijn we altijd op zoek naar nieuwe kennis, toepassingen en vaardigheden. En dus ook naar nieuwe collega’s!

Bijdragen aan een betere wereld

HZ heeft als taak om met vernieuwend onderwijs en onderzoek bij te dragen aan een betere wereld. Met ‘beter’ bedoelen wij in dit verband vooral ‘duurzamer’. Want als de wereld van dit moment één uitdaging heeft waar onderwijs en onderzoek een rol in kunnen spelen, dan is het wel verduurzaming. Lees hierover meer in ons Instellingsplan 2022-2027.

De persoonlijke hogeschool die hbo-professionals opleidt

Kiezen voor de HZ betekent kiezen voor persoonlijke begeleiding, kleinschalig onderwijs, een veilige leer- en werkomgeving en kwaliteit.

Samen oplossingen vinden voor vraagstukken

We zijn een kennisinstituut waar opleiding en onderzoek naadloos met elkaar verweven zijn, waarbij we de focus hebben op gebied van water, energie en vitaliteit.

Ontwikkelingen in de regio ondersteunen

Als regiopartner voor Zuidwest Nederland ondersteunen wij de sociaaleconomische ontwikkeling in de regio. De Zeeuwse delta kent een unieke interactie tussen water en land. De unieke positie van de HZ - in het hart van het living lab - is een bron voor ontwikkeling van innovatieve oplossingen.

HZ in cijfers

5000+
Studenten
600+
Docenten en ondersteunend personeel
65+
Opleidingen
3000+
Dagelijkse koppen koffie

Meer over werken bij HZ

Medewerkers vergaderen aan een tafel

Dit krijg je van ons

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs en onderzoek begint bij onze medewerkers. Daarom bieden wij een levendige en persoonlijke werkomgeving, waarin we samen werken, samen creëren en samen leren.
Studenten in gesprek met een laptop in de hal van HZ Groene Woud in Middelburg

Sollicitatieprocedure

Solliciteer in 4 stappen.
Sfeerbeeld van klein steegje met roze boom in het centrum Middelburg

Werken & wonen in Zeeland

Als enige hogeschool in de provincie nemen we een belangrijke plek in de regio in. Een regio waar het heerlijk wonen en ontspannen is.
Medewekers in gesprek aan een tafel in de HZ Shop

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent werken bij HZ.
Docenten en studenten in gesprek aan een tafel

Werken in het onderwijs

Maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en veel vrijheid. Dát is werken in het onderwijs.
Thuiswerken aan een bureau

Hybride werken

HZ biedt je alle kans om te werken waar jij wilt. Een overleg op kantoor of thuis werken aan een rapport? Jij kiest wat het beste bij jou past.